София пуска система за ранно предупреждаване за големи строежиМеханизъм за ранно

...
София пуска система за ранно предупреждаване за големи строежиМеханизъм за ранно
Коментари Харесай

Седмични новини за имоти: Спад при цените в София и Пловдив; Има ли имоти „златна мина“?

София пуска система за ранно предупреждаване за огромни градежи
Механизъм за ранно известяван на капиталовите намерения в София ще проработи от 15 април. За задачата в портала „ Архитектура и градоустройство “ към Столична община ще бъде основана специфична секция, в която ще бъде оповестена пътна карта на плановете, както и техен 2D модел. На по-късен стадий се чака и въвеждането на задължителна 3D визуализация.
Национален статистически институт регистрира спад при цените на жилищата в София и Пловдив
Индексът на цените на жилищата в София се намали с 0.1% през четвъртото тримесечие на 2023 година по отношение на третото. От края на 2015 година е имало единствено само още три тримесечия, когато цените са падали – второто на 2020 година (-1.7%), второто на 2021 година (-1.5%) и четвъртото на 2022 година (-2.5%).
Подкаст | Зелената договорка въздейства върху пазара на бизнес парцели в България
Зелената сделка оказва въздействие върху капиталовите парцели – както в Европа, по този начин и в България. И от скоро се приказва за така наречен трите „ Д “ при бизнес парцелите – демография, декарбонизация и цифровизация. Това сподели Явор Костов, управляващ партньор във Forton, по време на присъединяване си в подкаста „ Едно мислено “ на Economic.bg.
Жилищното кредитиране в България продължава да бумти
Жилищното кредитиране в България се форсира през февруари след обичайно по-слабия за жилищния пазар първи месец от годината. Данните на Българската национална банка демонстрират, че обемът на ипотечните заеми в България доближава 20.5 милиарда лева. при към 20.1 милиарда лева през януари.
Има ли парцели „ златна мина “ на българския пазар?
Жилищният пазар в България остава все по този начин парещ макар формалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за регистриран спад в цените на парцелите. Всъщност, новото строителство в огромните градове продължава да покорява нови ценови върхове, а на вторичния пазар, главно в по-големите градове, цените свободно падат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР